top of page

STEM - BİLİMDE KADINLAR

STEM, yani Birleşmiş Milletlerin, kız çocuklarının bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına özendirilmesi ile bilim alanında kadınların güçlenmesini hedefleyen kampanyasını desteklemek amacı ile yürüttüğümüz “Bilim Günleri” Projemiz kapsamında,

 

  • Değerli bilim kadını Prof. Dr. Semahat Demir'in konuk konuşmacımız olduğu "Bilimde Kadınlar" Konferansımızı Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nin işbirliği ile gerçekleştirdik. Prof. Dr. Semahat Demir, Bilimde Kadın konusunu Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye'de gerçekleştirdiği çalışmalardan ve kişisel tecrübelerinden örneklemelerle aktardı. STEM 'in öneminin yanı sıra STEM 'i STEAM yapmanın, yani Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarına Sanatı da eklemenin çok daha doğru bir yaklaşım olduğunun altını çizdi ve sağ ve sol beynimizin birlikte çalışmasının önemini vurguladı. Toplumsal çalışmalarda da bulunan Sayın Demir, toplum olarak güçlenmemiz için çevremizi ve özellikle de gençlerimizi güçlendirmemiz, eğitmemiz gerektiğini hatırlatarak, bu konudaki tecrübe ve düşüncelerini bizlerle paylaştı. Prof. Dr. Demir’in bugüne kadar 72 bilim ödülü ve 130 yayını bulunuyor. ABD Başkanı Barack Obama’nın Geçmiş Dönem Bilim Elçisi ve İstanbul Kültür Üniversitesi Geçmiş Dönem Rektörlüğü görevlerinde de bulunan Sayın Demir, 25’ten fazla ülkede 301’i davetli olmak üzere 400’den fazla konferans verdi. Lisans eğitimini İTÜ Elektronik Mühendisliğinde yapan, yüksek lisans derecelerini Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği ve Rice Üniversitesi (Houston, TX, ABD) Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinden alan, doktora ve post doktora çalışmalarını ise sırasıyla Rice Üniversitesi Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği ve John Hopkins Üniversitesi (ABD) Biyomedikal alanlarında tamamlayan Prof. Dr. Semahat Demir, ABD’de National Science Foundation (NFS) başta olmak üzere dünyada bilimin gelişmesi, yeni bilim dallarının oluşması ve gelecek 10-15 yılda uygulamaya geçerek, ürünlere dönüşmesini sağlayacak fonların da yöneticiliğini yaptı.

 

Konferansın Canlı Yayın Videolarını seyretmek için lütfen tıklayınız:

    Bölüm 1

    Bölüm 2

  • 4 Şubat Dünya Kanser günü kapsamında, İstanbul Kültür Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Ana Bilim Dalı'nın (MOBİGEN) organizasyonu, Amerikan Hastanesi ve Derneğimizin katkıları ile "Kanser ve Beslenme İlişkisi" konferansımız gerçekleşti. Kanser konusunda Uzm. Diyetisyen Sn. Tuğçe Aytulu kanser hastalarında diyet esasları ve kanserden korunmak için nasıl bir beslenme anlayışına sahip olmamız gerektiği konusunda, Doç. Dr. Damla Arısan ise hücre düzeyinde kanser ve beslenme ilişkisini inceleyen NutriGenomik bilimi ve bu konuda yapılan araştırmalar ile insan düzeyindeki yansımaları hakkında değerli bilgiler verdiler, dinleyicilerin sorularını yanıtladılar. 

Konferansın Canlı Yayın Videolarını seyretmek için lütfen tıklayınız:

    Bölüm 1

    Bölüm 2

BİLİMDE KADINLAR KONFERANSI

bottom of page